Vytvořit bezlepkové kynuté těsto na plech ( trochu řidší) s vyšší dávkou másla, nahoru ostružiny, nechat upéct. Můžete upéct i bez ostružin a ty nebo jiné měkké ovoce dát na upečené těsto čerstvé. Uvařit hustý pudink (dělala jsem ze sojového mléka) a zalít na ostružiny, nechat několik hodin uležet.
Zkoušela jsem toto i z křehkého těsta, ale to se dost sypalo, tenké kynuté se mi osvědčilo více.
Já zkoušela tento recept na těsto na velký plech, na malý z 1/2 dávky:
400g mouky - používám Smutného + pohankovou
220ml -250ml mléka
100g cukru písek
100g másla
2 žloutky
20g droždí
Pudinková poleva:
800ml mléka (může být i sojové)
2 vanilkové nebo smetanové pudinky
6 lžic cukru
trochu 100% tuku (aby to bylo pevnější při krájení) |