Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jablečný perník bez mléka

Autor: perdita , 16.3.2007

Nejprve připravte tzv. applesauce, jablečnou hmotu.


Oloupejte a odjádřete asi osm menších až středních padančat, zalijte naprostým minimem vody a poduste se lžičkou skořice. Pak to vařečkou rozdrťte na kaši, přikápněte trochu citr. šťávy (není nutné) a dejte zchladnout. Využití je


 


Jablečný perník


 


2,5 hrnku mouky (použila jsem jeden hrnek rýžové a zbytek Mantlerky, ale asi bych užila Jizerku)


1,5 lžičky sody


čtvrt lžičky soli


půl lžičky prdopeče


tři čtvrtě lžičky skořice (může být i méně, když už je v applesauce)


půl lžičky  hřebíčku


půl lžičky nového koření (já tam prostě mrskla „odměřeně“ z balíčku koření na Medový perník)


a zvlášť 


půl hrnku oleje


1 a tři čtvrtě hrnku cukru (já používám černý cukr demerara v kombinaci s moučkou)


2 vejce


1,5 hrnku applesauce


 


Troubu předehřej na 4. Spoj suché ingredience se zbytkem, dobře promíchej a vlij do vymazaného pekáče. (Já to dělám v tom starém malém vyšším pekáči, nemažu, vyložím papírem) Podle výšky perníku peč 50-60 minut. Doporučuji nepřesušit! Je velice vlahý, chutný a docela zdravý:-)


 

Zobrazeno doposud 381 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.