Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Čokoládové řezy

Autor: AlenaD , 18.5.2007

Čokoládový bezlepkový řez


3 vejce


1 smetana na šlehání


50 g čokolády na vaření


2 lžíce krupicového cukru


2 lžíce kakaa


1 lžíce medu


1 lžíce másla


cukrový meloun na zdobení


 


Do kastrolku nalijeme ¾ dávky šlehačky, přidáme čokoládu, máslo a med. Pozvolna zahřejeme a mícháme až se čokoláda rozpustí a všechny suroviny se spojí. Krém necháme při pokojové teplotě vystydnout a důkladně jej našleháme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a cukru ušleháme velmi tuhý sníh ( lesklý ). Do sněhu opatrně vmícháme žloutky a prosáté kakao. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 7 minut v troubě vyhřáté na 220o  C. Po vyjmutí z trouby necháme vychladit. Plát nakrájíme na tři stejně velké obdélníky a střídavě prokládáme krémem a ušlehaným zbytkem šlehačky. Hotový moučník  necháme dobře vychladit. Těsně před servírováním opláchneme cukrový meloun, rozpůlíme jej a vydlabeme semínka. Pomocí škrabky na zeleninu nakrájíme velice tenké plátky, které srolujeme do trubiček a ozdobíme jimi celou vrchní plochu dezertu.


Tak tohle byl základní recept, já dělala dvojtou dávku, na kulatý plech pekla po třetinách(abych měla 3 kulaté placky), pak naplnila krémem a šlehajdou a navrch ještě natřela ušlehanou šlehačku a ozdobila jahodama. Bylo to fakt moc dobré, byl by z toho i krásný narozeninový dort.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 257 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.