Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kynuté koláče

Autor: Jitka P. , 25.7.2007

320 g Jizerky
250 ml mléka
2 žloutky
1 žíce psyllia
2 lžíce cukru
1dl oleje
25 g droždí
špetka soli


Do vlažného mléka dáme 1 lžíci psyllia, droždí a lžičku cukru a necháme 10 minut bobtnat. Potom přidáme žloutky, sůl, olej a postupně zapracováváme mouku. Ihned děláme kuličky, z kterých na plechu vytvoříme koláčky. Okraje pomažeme vejcem a naplníme dle chuti tvarohem, mákem, povidly. Necháme ještě chvíli kynout a potom upečeme ve vyhřáté troubě.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 461 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.