|
|
|
Směs na perníčky - Novalim |
|
| Autor: Lenka (2 děti) , 22.8.2006 | |
|
- jednoduchá příprava - pouze přidat vodu, med a tuk
- kromě specializovaných prodejen k dostání i v síti HM Globus (cca 40,- Kč)
- osvědčili se mi i jako "doplněk" do školy k svačině místo sušenek
- měkké a jedlé ihned po dopečení
Rady nejen pro bezlepkové perníčky přímo od perníkářky:
- těsto dobře propracovat a nechat chvíli odpočinout v lednici (nebudou se naperníčkách dělat "puchýřky")
- Pokud se Vám perníčky v troubě vysušily stačí dát je do mikrotenu a do hrnce s poklicí. Pokud je potřebujete brzy vláčné, přidejte rozkrojené jablko.
- pokud chcete krásně lesklý povrch, potřete je po vyndání z trouby ještě teplé rozšlehaným vejcem
- před zdobením nechat min. 24 hodin "vydýchat", jinak by se Vám poleva loupala
- cukr na polevu je potřeba 2x prosát, aby se provzdušnil a nedělali se "pucky"
|
|
Zobrazeno doposud 615 x.
|
|