Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Techniky zdobení rámečků

- které používám

Autor: Lionka , 8.10.2004

Technik zdobení rámečků, které se při tvorbě decoupageových výtvorů používají, je několik. Některé z nich jsem sama vymyslela a vyzkoušela.


Pro neobvyklý vzhled "starobylosti" se používá krakelování. Je to v současnosti nejoblíbenější technika zdobení rámečků. Zdobit se může i podklad pod ubrouskem. Výsledný efekt je rozpraskaný nátěr. Používá se speciální krakelovací lak a 2 nátěry. Příklad - viz obrázek Slunečnice a dopisy v albu.


Pískování je technika, kdy se na rámeček,ev. i na motiv obrázku nalepí písek. Ten se pak může dobarvit nebo dokreslit. Také se může do písku vyrývat nějaký nápis nebo kresba (vlastní nápad). Obrázek i rámeček pak vyzní velmi zajímavě plasticky. Příklad - viz obrázek Nostalgie u moře v albu.


Pilinování je obdoba pískování. K lepení se používají piliny - různé velikosti a tvarů. Viz obrázek Muchomůrky v albu. Tato technika je můj vlastní vynález :o).


Opapírování je další technika zdobení rámečků, při které se pomocí lepidla a jemného savého papíru vytváří plastický rýhovaný dojem. Výsledek si můžete prohlédnout na obrázku Lilie .


Na dětských obrázcích Sluníčko jde spát a Měsíček na nočním nebi jsem na rámeček použila vlastnoručně vyrobenou (složení jsem i sama vymyslela) pilinovou strukturální pastu. Rámeček je nakonec domalovaný ručně.


Pro vytvoření dojmu pivní pěny jsem při tvorbě obrázku Pivo opět vyzkoumala a vyzkoušela netradiční hmotu použitou ke zdobení rámečku (z lepidla a ubrouskové hmoty). Možná lze tuto techniku nazvat pěnováním ;o) . V každém případě mám už zjištěno, že pohled na tento obrázek vzbuzuje chuť na pivo. :o)




(článek ještě není dopsán-jak mi čas dovolí-budu pokračovat ;o)

Zobrazeno doposud 1574 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.