Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dítě - Blíženec - dle astroložky Vojáčkové

Autor: cerven05 , 18.2.2005

Blíženci jsou proměnlivé znamení zvěrokruhu a jejich vlastnostmi jsou rozmanitost, zvědavost, vtip a proměnlivost.


Děti, které mají v horoskopu planety v Blížencích, se budou určitě zajímat o spoustu různých věcí. Jakmile jejich pozornost zaujme něco nového, touží to prozkoumat. Blíženci potřebují rozmanitost a mají schopnost vidět otázky a myšlenky z mnoha stran.


V dětství mívají Blíženci často smysl pro rozpustilá darebáctví. Přestože se malé dítě s blíženeckými vlastnostmi může dostat do napjaté situace, obvykle se dokáže z potíží vymluvit, anebo najít rychlé řešení, jak se z maléru dostat. Zdá se, že rozum se aktivizuje od samého počátku.


Často je tu láska k mluvení - někdy k velkému trápení rodičů. Rodiče Blíženců by měli být ve střehu, protože tyto děti pochytí každé slovo a rády je kdekoliv opakují. Blíženci jsou jako opice - mají silné mimické schopnosti.


Blíženecké vlastnosti se v dětství projevují časnou touhou po podnětech a pohybu. Toto dítě bude po celý den potřebovat ve svém prostředí rozmanitost, aby se vyhnulo nudě. Často bude naříkat jednoduše proto, že chce někam jít. Procházka po dvorku anebo jízda autem mohou být právě tím, co ho uklidní.


Jak dítě poroste, jeho oblíbenou zábavou budou příběhy. Skoro vždycky je tu láska ke knihám a okouzlení jazykem. Nezbytné budou hračky, schopné dítě někam dovézt - pro batolata koloběžka, pro starší děti tříkolka a kolo.


Blíženci se učí s radostí a nadšeně, projevují hlad po vědění. Látka však musí být podaná stručně a dostatečně rychle. Protože se Blíženec snadno rozptyluje, ideální bude široká škála předmětů. Mají často sklon k abstraktnímu způsobu myšlení, jako třeba k matematice.


Blíženecké děti byste měli povzbuzovat, aby své nápady vyjádřily psaním. Oblíbenými formami jsou básničky a krátké povídky. Pro školáky a dospívající děti je většinou nezbytný deník.


Blíženci mají také neposedné ruce a potřebují spoustu činnosti, aby je zaměstnali. Maličké dítě může mít rádo různé kostky, pestrobarevné klávesnice hudebních nástrojů nebo jednoduché hádanky. Jak dítě zraje, nabídněte mu složitější hádanky, barvy, pera a pastelky a nějakou hračku s tlačítky. Oblíbené jsou dětské telefony. Později budou lákavé stavebnice nebo Lego. Dobrým nápadem, jak povzbudit mysl a zaměstnat čilé ruce, je také stavba modelů. Může chtít hrát na nějaký hudební nástroj, na kytaru, harfu, klavír, nebo dechové nástroje. Podporujte tyto touhy!


Blíženec se potřebuje naučit soustředit a rozšířit si obzor. Je třeba zdůrazňovat radost z rozmanitosti a současně nezbytnost ucelení pojmů. Dítěti velmi pomůže, když se naučí soustředit myšlenky a problémy promýšlet. Vtip a bystrost Blíženců jsou zvláštní dary, ale je tu velmi častý nedostatek taktu při mluvení. Učte Blížence naslouchat!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2828 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.