Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dítě rak a matka... a otec...

Autor: cerven05 , 18.2.2005

Rak 22.6. - 22.7.


"Zaměstnání Raka může zúročit jejich smysl pro realitu, technické nadání ale především mnohdy jedinečné učitelské vlohy." Potud učebnice astrologie. Tito lidé prý dětem rozumějí, jsou vůči nim přiměřeně nároční, jsou i nenároční a šetrní. Spíše nadhodnocují, než by si na někoho zasedli. Dítě Rak potřebuje hodně zájmu a lásky, samo se nezabaví. Co do něj investujeme v dětství, akumuluje a vydává v dospělosti.


 


DÍTĚ RAK A MATKA


Beran: Po dobrém, jen po dobrém, povzbuzovat a velkoryse přehlížet, když se něco nepovede, toť vodítko pro tuto konstelaci.


Býk: Flegmatické rysy povahy obou zde nemusejí dělat dobrotu. Na mamince je, aby dítě podněcovala k aktivitě. Rak se dá. Jen se to s ním musí umět.


Blíženci: Pozor, aby se matka díky své spontánnosti neprojevovala příliš infantilně. Její "mrňous s velkou duší" je prý vůči ženským Blížencům dosti kritický.


Rak: Přes nadějné předpoklady to i zde může poněkud skřípat. Urážet se a trucovat není řešení.


Lev: Lev by v zásadě vše zvládl sám. Měl by tedy rozvíjet samostatnost svého Raka a příliš mu neumetat cestu. Blaze se jim pak povede.


Panna: Nadějné, byť pochval a projevů citu a lásky zde není nikdy dost. Rakovi se dá občas i zalichotit. Využívejte to.


Váhy: To co v předchozím případě, jen ještě vyhraněněji. Váhy s polichocením a oceněním leckdy váhají a to je škoda.


Štír: Kdo umí, umí, kdo neumí.... měl by se dívat, jak matka Štír intuitivně vystihne, co na jejího potomka platí. Vše zvládne po dobrém a s úsměvem. Sama rozhoduje, ale dítě si myslí, že je po jeho.


Střelec: "Při zemi, maminko při zemi..." chce se zvolat nad nebetyčnými plány, jež má junior splnit. Platí ovšem méně je více a není třeba potomka uštvat a naštvat.


Kozoroh: Špetka spontaneity navíc by neškodila. Odstup, který maminka někdy projevuje, ruší.


Vodnář: Vodnářská racionalita může Raka popuzovat. Maminka báječně zvládne asertivitu, tak proč by nemohla své působení doplnit alespoň špetkou manipulace.


Ryby: Dobrá dvojice. Vycházejí spolu bez nesnází. Zlé jazyky sice matku nabádají, aby více podněcovala u dítěte smysl pro pořádek a kázeň. Ona ví své. Mlčí a vše nechá tak, jak je.


DÍTĚ RAK A OTEC


Beran: Tento táta je na malého Raka příliš "hr, hr". Radíme: Pomaleji, uměřeněji, klidněji.


Býk: Harmonická dvojice, kde táta je mimořádnou měrou schopen vcítění se. Pro nás ostatní přímo vzorový příklad toho, jak je tato schopnost důležitá.


Blíženci: Tihle otcové mívají na malé Raky nadměrné nároky. Stačí snížit požadavky na polovinu a vše se změní. Řečeno po ostravsky: "Plan se podvesť něda, musí se překročiť!"


Rak: Čím více spolu budou mluvit, tím lépe. Nemusí si rozumět na první poslech či pokus. O to víc ať se snaží o domluvu.


Lev: Táta Lev je ochránce, leč také velitel. Radíme: Pohov, méně velet.


Panna: Dobrá konstelace bez nadměrných nároků.


Váhy: Pozor na hádky. Ty nikam nevedou. Dětskému negativismu je lépe předcházet. Ne nad ním váhat.


Štír: Rozumí si, mají se rádi. Pro Raka je v tomto případě Štír vzorem. To se to pak vychovává!


Střelec: S křikem se zde příliš mnoho nepořídí. Ideální prý je klidná důslednost. V dětství a mládí bývá Rak odlišnější, později údajně chování Štíra přímo kopíruje.


Kozoroh: Nároky a požadovaná přísná kázeň jsou docela dobrá věc. Jen pozor Kozoroh bývá až příliš náročný, a to Rak nepřijme.


Vodnář: Všechno je jinak, vše je naopak. Starší je prý modernější, mladší konzervativnější. Rozporů mají dost. Přenést se přes ně lze jen zvýšenou mírou tolerance.


Ryby: Ryby, raky, ryby, raky... to se docela dobře rýmuje. Stejně tak si oba rozumí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 3678 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.