Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Vaječná tlačenka / delfin_x

Autor: Nitecka , 3.10.2005
6 vajec se uvaří a nakrájí do mísy na kostičky, přidá se nakrájený obsah 1 Moravanky (někdo dává i Kunovjanku), pozor, vyndat feferonku a tu tam nedávat, šťávu z Moravanky si dáme stranou. Do mísy se přidá dál 30 dkg nakrájeného salámu a jedna cibule na jemno. Osolí se to a lehce se do toho vmíchá 1 majolka. Pak se připraví Želatina na vaječnou tlačenku. Já používám zn. Natura jmenuje se to Želatina na vaječnou a salámovou tlačenku. Takže 150 ml vody se přivede k varu a odstaví. Sáček želatiny se vsype do té horké vody a kvrdlačkou se to míchá. Když se želatina rozpustí, tak se tam přidá 250 ml doředěné šťávy z Moravanky. Ihned se to vlije do základu připraveného v míse. Promíchá a nalije se to do formy na biskupský chlebíček. A dá se to do ledničky, tam to ztuhne. První den je to kyselejší, druhej den už se chutě naleží a je to míň kyselý. Takže doporučuju dělat ráno na večer, kdo má tu možnost. Aby to neoschlo, tak přikrejvat mikrotenovým sáčkem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 977 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.