Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Před soudem

Když se to někde může po...t, tak se to taky po...e. Obvykle v místě, kde to nečekáš. (lidová moudrost)

Autor: Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta , 26.1.20062 roky 3 měsíce 3 týdny 6 dnů života dítěte

Tak nám došlo předvolání k soudu. Tedy hned několik. Říká se v nich: Dostavte se v určený termín, jinak Vás necháme předvést policií nebo uložíme pokutu až 50 000Kč... předložte věci, které mají být ohledány... účastníci mají právo vznést námitku podjatosti soudce... žalovaný se vybízí, aby se do 10 dnů písemně vyjádřil k žalobě a uvedl skutečnosti na svou obranu. V Praze 5.1. 2006 JUDr. ..., předsedkyně senátu; za správnost vyhotovení ...
Každý máme svou kopii, asi kdybychom se mezitím stihli rozvést.


Ale pozor: Jedno předvolání je na jednání o svěření Nicolase do naší péče. Druhé ovšem na nařízení ústavní výchovy pro Terezku.

Podle právničky je text typizovaný mustr předvolání, jediná informace je kdy a kam se máme dostavit, a to 30. ledna.
U Terky se musí nejdřív nařídit ústavní výchova, protože tento návrh přišel na soud jako první. Musíme ovšem počkat na právní platnost, pak teprve může být nařízeno jednání ohledně svěření do PP, tj. další čekání na doručenky, pak doba na písemné oznámení rozhodnutí soudu účastníkům, další doručenky, zákonná doba před nabytím právní moci... Pokud bude Niki svěřen do naší péče, budeme muset přesvědčit SP a KÚ, aby nám k němu "přibalili" i Terezku do hostitelské péče - rozdělit je nemůžeme, to by pro ně byl šok.


A aby toho nebylo málo

24.ledna odpoledne volá sociální pracovnice z našeho původního bydliště, kdy může přijít na šetření v domácnosti, že ji soud vyzval. Říkám, že jsme se před třemi dny přestěhovali. SP mimo svůj obvod nemůže (i když je to 12min autem). Máme volat SP ze spádové obce.

25.ledna se dovolávám SP z Černošic. Pracovník, který nás má na starosti, je „ochota sama“ – skáče mi do řeči a rozhodně nepřijede, dokud nebude mít písemnou žádost od soudu: „to se prostě odročí a soud mi pak pošle písemnou žádost o vyjádření.“ Jasně, týden, měsíc - žádná doba.


Zuříme. Voláme soudkyni – telefon nezvedá. Opět si uvědomujeme, že příležitosti, kde se to ještě může zkomplikovat, jsou bez hranic. Že by se plnilo proroctví SP z kojeňáku, že děti budou až na Velikonoce?


Teda, hlavně aby vůbec byly :-(((

Zobrazeno doposud 284 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.