Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

MPSV podruhé

Uffff, oslovení osvojitelé couvli - zůstáváme ve hře! Docela dobrý adrenalin, tahle NRP. Nebýt to dost smutné, tak je to docela komické.

Autor: Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta , 12.4.20062 roky 6 měsíců 1 týden 5 dnů života dítěte

Včera jsme znova byli na MPSV, tentokrát se už na nás sešly tři :-) Samé příjemné holky.  Byly se podívat za dětmi ("jsou kouzelní, hlavně Tereza. Neměli jste je nám ukazovat, tady kolegyně rovnou zažádala o osvojení... :-)" ) a poslaly osobně kolegyni pro spisy, protože Magistrát je stále zadržoval a odkládal jejich přeposlání.


V KÚ mluvily s primářkou a se sociální pracovnicí. Přišlo jim tragikomické, jak paní primářka je přesvědčená, že jim v tom ústavu přece nic neschází, vždyť tam mají tu muzikoterapii a dobrovolníky... ale v zásadě mluvila podobně jako u soudu: proti nám rozhodně nic nemá, pokud netrváme na veliké rodině, ale nejlepší by byli osvojitelé, kteří by měli jenom je dva. Jo, a že prý si aktiv myslí, že až budou v pubertě, tak se nám rozpadne rodina. MPSV primářce zdůraznilo,  že se soustavně vzděláváme a i moje kombinace psycholožka/romistka by snad mohla být určitou pravděpodobností úspěšnosti, ale to prý nijak nepadlo na úrodnou půdu. Nevím, proč  by se zrovna nám měla rozpadnout a osvojitelům bez zkušeností s jinými dětmi ne, ale to stejně ukáže až budoucnost.
MPSV tedy prošla celé "kolečko" - Magistrát, KÚ, ještě chybí sociálka dětí, se kterou se setkají v pátek. Po telefonu s nimi mluvit nechtěla. Velmi zajímavou informací je, že ve spisech je z 8. ledna stanovisko SP, že souhlasí se svěřením do naší péče. U soudu však ústy kolizní opatrovnice se svěřením nesouhlasila na základě zprávy z KÚ. MPSV se jí zeptá přímo na její názor. Ona by totiž případně mohla zařídit dlouhodobou návštěvu dětí u nás.

Původní představa MPSV byla: "teď radši diplomaticky moc nešťourat, aby se Magistrát nešprajcnul. Napíšeme soudu a Magistrátu, že podporujeme svěření dětí do vaší péče, počkáme do konce těch 3 měsíců od zařazení dětí do evidence (tj. do 8. května) a pak uvidíme, ono už bude těsně před soudem, takže to možná necháme na něj."
Namítli jsme, že ale při zprostředkování můžou děti rovnou už k nám, zatímco u soudu se musí dál čekat na oficiální rozsudek, nabytí právní moci atd. Znovu rokovaly a usoudily, že na tom něco je. Po rozhovoru se sociálkou dětí nám zavolají a uvidíme, co dál. Mají ale obavu, že SP nepůjde proti Magistrátu. Ony samy se prý zhoršení vztahů s Magistrátem bát nemusí, koneckonců jsou nadřízený orgán, ale obávají se komplikací v případu - teď to údajně Magistrát až tak moc neřeší, ale mohl by se našprajc zakousnout zuby nehty do hledání jiné rodiny.
Takže jako obvykle - uvidíme...


PS. Volali nám z Ligy lidských práv, že mají úplně stejný případ čekajících žadatelů, na koho z MPSV je mají odkázat. Evidentně nejsme první ani poslední, bohužel to není nic, co by nás mělo uklidnit. Naopak.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 256 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.