Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
    

Patří do deníku

Když se daří, tak se daří :o))))

Tak PN s kotníkem mi skončila 30.9. a 20.10. jsem jela sanitou do nemocnice. Podezření na slepák se nepotvrdilo, prý to byly močové cesty a nějaké potíže s játry. Ale opět jsem byla nemocná celý měísíc. Teď tedy řeším jeden problém:

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 23.11.2006

JAK TO BUDE S MOJÍ NEVYČERPANOU DOVOLENOU?


Abych to shrnula:


Pracuji od 1.7.2003. V červnu 2005 jsem naráz ochrnula, následovala operace páteře a dost dlouhá rehabilitace. (Doktor mi nabízel i ID, ale já to chtěla zkusit a do práce ještě chodit).


Do práce jsem se tedy vrátila až 27.3. 2006 (a tudíž jsem měla z roku 2005 nějaké nevyčerpané dny dovolené).


V práci jsem bohužel dostala z reorganizačních důvodů výpověď - k 31.5., takže mi od 1.6. začala běžet tříměsíční výpovědní lhůta. Součástí výpovědi bylo, že pracovat ale budu jen do 30.6. a od 1.7. do 31.8. budu doma z důvodu překážky na straně zaměstnavatele.


Chtěla jsem si vybrat dovolenou (zbytek za rok 2005 a to na co mám nárok za rok 2006), ale vedoucí mne v podstatě prosila, abych do toho konce června dělala, že by si pak holky, které v práci zůstanou, vůbec nemohly dovču vybrat, tak že si ji budou brát v tom červnu, kdy já tam budu. Šla za svým vedoucím (pracuji na městském úřadě, tohle mne žádala vedoucí odboru a šla za tajemníkem) a ten schválil, že nevybranou dovču mi proplatí.


TADY JSEM UDĚLALA CHYBU, ŽE JSEM SI TO NENECHALA DÁT PÍSEMNĚ.


Od 1.7. jsem tedy zůstala doma (překážka...) a asi 6.7. odjela s dcerou na "dovču" (původně jsem totiž měla 1. - 21.7. v úmyslu si vybrat dovču). Tam mne asi 15.7. překvapil telefon (na mobil), volala vedoucí odboru, že si to tajemník rozmyslel a chce, abych se v práci stavila podepsat ZPĚTNĚ žádanku o dovolenou a od 1.7. nastoupila tu dovču. Odmítla jsem to. Byla jsem 150 km od pracoviště, neměla jsem se od tam jak dostat (z vlaku nás tam dovezli rodiče a bylo dohodnuto, kdy mne opět dopraví na vlak - malá zůstávála u nich) a pobyt jsem tam měla domluvený do 26.7. A hlavně nevím, proč bych něco měla zpětně podepisovat.....


Vedoucí jsem slíbila, že cestou domů se zastavím v práci a s tajemníkem se domluvím co dál. OVŠEM 26.7. jsem si naštípla kotník a tak jsem ve městě, kde pracuji, z vlaku nevystupovala, ale jela rovnou domů (a do nemocnice a do sádry a pracovní neschopnosti). Druhý den jsem vedoucí zavolala, že jsem v PN.


Tato pracovní nechopnost mi skončila 30.9., ovšem (když se daří, tak se daří) 20.10. mne odvezla sanitka do nemocnice (interní potíže) a opět PN. Tu mi ukončila doktorka k 19.11.


Co jsem dříve nevěděla, tak výpovědní lhůta se při PN přerušuje a po ukončení PN zase pokračuje. Tím se stalo, že jsem stále zaměstnankyní MÚ a výpovědní lhůta (ovšem vzhledem k překážce na straně zaměstnavatele ji trávím doma) mi teď končí 5.12.


Po tom telefonátu v létě už moji dovolenou nikdo nikdy neřešil. Podle mne by mi musel zaměstnavatel přikázat nástup dovolené - což se nestalo.


Plán dovolených se u nás vždycky dělal, ale vzhledem k tomu, že vloni nastoupil nový tajemník, nejsem si jistá, zda letos v únoru ho udělali jako za minulého tajemníka. Já v té době ještě marodila a po mém nástupu mne nikdo nevyzval, abych si dovču nahlásila - to jen pro přesnost.


Jak to tedy se mnou bude? Mám nárok na proplacení nevyčerpané dovolené? Na výplatní pásce za říjen mám 27,5 dní nevybrané dovolené.....

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2138 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.