Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

den 28.11.2006

To byl zase den!

Autor: Larinka+3svišti , 28.11.20061 rok 1 měsíc 1 týden 5 dnů života dítěte

Tááák-a jsem zase o den starší-když si to tak spočítám tak už mi je jeden rok, jeden měsíc a k tomu nějaký ten den. Téééda-to jsem ale už veliká holka! Však už toho taky hodně umím - chození zvládám levou zadní, dětský hříčky pro mě jsou taky maličkost a nějaký to slůvko taky zvládnu - na mamku platí hlavně když jí řeknu máma a rozeběhnu se k ní, abych jí dala pusu.


Jsem zvědavá, co všechno dneska podniknem - taťka zatím spinká - v noci chudák pracoval, aby mi mohl koupit plínky - ale já je stejně už za chvilku nebudu potřebovat - učím se chodit čůrat na nočník. Někdy se to povede, jindy se stane malá nehoda. Ale pořád to mám na koho svést - moje psí kamarádka Ešlinka má občas taky malou nehodu, takže to lehce svedu na ní. Mamka mi udělá dobroučkou snídani - dneska mám chlebíček s máslíčkem a salámkou - tu spapám jako první a se zbytkem se rozdělím se psí kámoškou - ona chlebíček taky ráda!


Tak - mamka si sedla k počítači - to znamená, že jí půjdu pomáhat odepisovat jejím kamarádkám - já už to taky umím!K tom usi ale musím taky pohrát s Ešlinkou, aby jí to nebylo líto, protože ona svými ťapinkami psát neumí.


Mamka vaří obídek - no, moc chutně to nevypadá - nějaký obalovaný masíčko a bramborová kašička, aspoň ochutnám a pak uvidím, jestli to budu papat nebo ne. Ale nejdřív si musím jít zdřímnout - nějak mě po tom hraní přepadla únava.


Jééé, to jsem se to krásně vyspinkala! Mamka mi dá napapat, co uvařila a pak vzbudím taťku - to mi už jde moc dobře!No - to jídlo mi moc nechutná, takže to papat nebudu. Už jsem se rozhodla a nikdo moje rozhodnutí nezmění. Radši vzbudím toho taťku, abysme mohli jít na procházku - už mě to doma nebaví.


Tak jsme byli u prababičky Valentový a od ní jsem ještě opožděně dostala penízky k svátku - byly moc dobrý! Jenomže mamce ani taťkovi se moje ochutnávání moc nelíbilo, tak mi korunky sebrali. A taky přišel můj strejda Martin - honem jsem si musela půjčit jeho náramky a korálky - jsou moc hezké a chutné!


Už zase jídlo a moje neoblíbená kaše - nechci ji papat! No-stejně musím, tak co se dá dělat. Honem to sním a pak se půjdu vykoupat a co nejvíc zdržovat, abych nemusela jít spinkat. Ale únava je potvora - nějak mě přemáhá. Ještě ale musím dát pusu taťkovi - odchází do práce vydělávat další korunky. Tak - už odešel, tak mamku ještě chvilku potrápím a půjdu do hajan.


Tak - už ležím v postýlce, v ručičce mám svoji plínku a v pusince dudlíka a jdu spinkat. Přeju i vám dobrou noc!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 372 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.