Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Úvod

Autor: Messiah , 12.1.2007

Láska je "vůle překonat sebe s cílem podněcovat vlastní duchovní rozvoj nebo rozvoj někoho jiného". Jistěže jde o cit, ale také o sílu. Hlubokou nedefinovatelnou sílu, která přispívá k našemu rozvoji a růstu a pomáhá také našemu vyvolenému, aby se rozvíjel.
Snáz se však pozná, co láska ani její vnější projev není. Manipulace je hlavním nástrojem některých lidí kolem nás. Manipulátoři, muži či ženy, se navenek tváří a chovají příjemně, ale jen proto, aby své oběti dostali do psychického područí.
Rozum nám káže co nejrychleji prchnout. Nashromáždila jsem mnoho výpovědí (duševně zdravých) osob, avšak zjistila jsem pravý opak - zamilovaná oběť se predátorovi podřizuje. Následky jsou vážné - ztráta sebevědomí a sebedůvěry, úzkost, rostoucí pocit viny, strach, nejistota ve společnosti, osamělost. Somaticky se taková situace projevuje poruchami spánku, nezvyklými fyzickými příznaky, každodenními nevolnostmi, depresemi, myšlenkami na sebevraždu apod.
Láska je slepá. Ale přijde den, kdy je třeba prohlédnout a probrat se.
Manipulátoři jednají stereotypně a v soužití s nimi budou oběti schopny jejich jednání předvídat. Scénář se nikdy nemění.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1069 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.