Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Pokud jste nepohybliví nebo v důchodovém věku nebo pokud máte děti ....

Autor: Messiah , 12.1.2007

Pokud jste nepohybliví nebo v důchodovém věku


Pokud v situaci eskalace domácího násilí nemůžete utéci, přemýšlejte, která místnost ve vašem domě je nejbezpečnější, například ta, kde se můžete zamknout a zatelefonovat pro pomoc nebo zavolat o pomoc z okna.


Pěstujte vztahy s lidmi, nezůstávejte v izolaci. Stačí telefonický pravidelný kontakt, o takovou pomoc požádejte například i některou z nestátních organizací ve vašem regionu. Informaci o nich získáte na sociálním odboru nejbližšího úřadu místní správy.



Pokud máte děti


Utíkat s dětmi je vždy komplikovanější. Dojde-li k útoku v bytě nebo domě tak rychle, že je při útěku nemůžete vzít s sebou, vraťte se co nejdříve zpět s policistou a vyzvedněte je. Mohou se totiž ocitnout v nebezpečí napadení samy, ale násilná osoba se může rozhodnout, že si je nechá jako rukojmí. Ohrožené osoby často neutečou z domu právě proto, že mají strach o své děti nebo se bojí, že je násilník později nevydá.


Pamatujte na své děti při promýšlení bezpečnostního plánu a nacvičte jej s nimi. Označte jim bezpečné místo, kde se mohou schovat a vysvětlete jim, aby utekly k sousedům, když uslyší že začíná násilný incident. Opakovaně je učte, že jejich úkolem je být v bezpečí a ne vás chránit.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 345 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.