Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jak ochránit svůj domov před vloupáním

Autor: Messiah , 12.1.2007

Důkladně svůj dům prozkoumejte zevnitř I zvenku a všímejte si cest, kudy by se mohl někdo dostat dovnitř, a stejně tak i vy v nebezpečné situaci ven. Živý plot by měl být sestříhán a vytvarován tak, aby nebránil vašemu výhledu zevnitř . Důležitý je výhled na prostranství okolo domu. Zajistěte garáž. Pokud si to můžete dovolit, nainstalujte elektronické zabezpečovací zařízení.


Dveře by měly být zamčené, nezávisle na tom jste-li doma nebo ne. Nechte si zámečníkem nainstalovat závoru a patentní zámek. Řetízek na dveřích zevnitř je užitečný, ale neočekávejte, že odolá hrubé síle, pokud se někdo pokusí vniknout dovnitř. Většina těchto řetízků je jištěna jen krátkým šroubkem. Na knoflík dveří zavěste zvonek, abyste slyšeli, když se otevírají. Ve dveřích zesilte sklo nebo použijte tenké dřevěné desky na zesílení. Uvažujte I o nahrazení dřeva či skla ocelí. Zasunovací skleněné dveře na verandu jsou z hlediska bezpečnosti problematické, takže se poraďte, jak je zajistit. Předtím, než otevřete dveře, se podívejte, kdo je za nimi. Naučte to i své děti.
Zvažte, zda si pořídíte mříže na okna v přízemí. Pokud bydlíte v bytovém domě s požárním východem nebo balkonem, nemůžete tam legálně zablokovat přístup, protože v případě požáru se musíte dostat ven. Ale můžete tam pověsit nějaké zvonečky, takže budete varováni, když někdo přichází. Zabezpečte zámky na oknech. Sklepní okna mohou být zabezpečena mřížemi nebo tyčemi s bezpečnostními zámky.


Vnější světlo by mělo osvětlovat obvod vašeho domu, zvláště okolí dveří. Ale příliš jasná světla zhoršují viditelnost. Ujistěte se, že světlo je instalováno mimo dosah a chráněno před počasím. Používejte časové spínače, které světlo zapínají a vypínají.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 341 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.