Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Šťouchaná buchta / jeanny

Autor: Bluemar , 9.9.2007
350g polohrubé mouky smíchat s jedním prdopečem a cca 180g pískového cukru. 2 vajíčka rozkvedlat v necelém hrnku mléka se dvěma lžícemi oleje. Roztavit půlku kostky Hery (nebo másla). Tekuté přísady nalít k sypkým, promíchat a dát do hlubokého plechu (peču na papíru na pečení, takže nevymazávám, jinak vymazat plech (třeba papírem od Hery nebo másla) a vysypat hrubou moukou nebo strouhankou). Upéct do růžova. Když mírně schladne, tak do buchty udělat druhým koncem vařečky šťouchance a zalít jí polevou: Rozpustit druhou půlku Hery nebo másla, přidat cca 4 lžíce horké vody a 4 lžíce rumu. Pak přidat cca čtvrt kila moučkového cukru a 40 g kakaa. Pěkně rozmíchat do hladka, nechat trošičku schladnout a nalít do šťouchanců. Nespěchejte, ono se to začne vsakovat, tak je třeba se párkrát vrátit:-) Když něco zbyde, tak přelít jako polevou. Nechat v chladu ztuhnout.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1007 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.