Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jak utajit svou adresu

Autor: Messiah , 12.1.2007

Pokud nechcete, aby násilná blízká osoba věděla, kde jste, buďte velmi opatrní při udávání vaší adresy. Adresy mohou být lehce vypátrány přes osobní záznamy, jako jsou daňová přiznání, lékařské zprávy, registrace voličů, školy, lékařské ordinace, veřejné knihovny a videopůjčovny. Dokonce předpisy na brýle mohou být sledovány. Než někomu dáte svou skutečnou adresu, promyslete si to.


Nepředplácejte si žádné doručování do nového domu - noviny, mléko nebo plenky. Vyhněte se dovozu jídla (většina rozvážkových občerstvení pracuje s počítačem, takže vaše adresa a telefonní číslo jsou evidovány).


Použijte adresu do práce nebo adresu někoho, komu ve všem důvěřujete. Když nechcete, aby někdo věděl, kde jste, vysvětlete přátelům a rodině jak je důležité tajit vaši adresu, aby se násilná osoba, která vás pronásleduje, nedozvěděla, kde žijete. Možná se pokusí okouzlit nebo přinutit někoho vám blízkého, aby zjistila vaši adresu. Řekne například, že vás chce jen na minutu vidět nebo vidět své děti. Snaží se před tím člověkem vypadat dobře, až ho ten začne litovat a povolí. Může volat vaše přátele a vyhrožovat jim fyzickým násilím, když nedostane informace, které chce. Může předstírat, že je někdo, kdo vám má doručit důležitou zprávu a chtít vaše telefonní číslo. Připomeňte svým známým, jak je tato osoba nebezpečná a jak jednoduché je získat něčí telefonní číslo a najít ho. Řekněte jim, aby oznámili policii výhružky nebo obtěžování, kterému jsou vystaveni.

Nastavte svůj záznamník tak, že můžete nahrávat hovory, kdykoliv zvednete telefon. Vždy mějte přístroj zapnutý, takže jakékoliv zprávy budou nahrány. Také si připravte další volné pásky, abyste mohli vyndat pásku s výhrůžkami a vzít ji na policii nebo k vyšetřovateli jako důkaz jeho porušování ochranného příkazu.
Telefonní obtěžováni je těžké dokázat jen se samotnými telefonními záznamy. Záznamy totiž ukazují, že bylo voláno z určitého čísla, ale není tu žádný důkaz o tom, kdo volal. S nahráváním volání mohou policisté nejen identifikovat hlas ale i slyšet zlobu nebo hrozby volajícího.


Některý typ alarmu si můžete zavěsit na krk jako přívěšek, a jenom stisknout tlačítko a zalarmovat soukromou bezpečnostní společnost, která upozorní policii. Alarm má jen jedno omezení a to, že funguje v určité vzdálenosti od instalovaného vysílače. Mobilní telefony jsou oproti tomu přenosné a fungují kdekoliv, kde je signál (takže většinou nefungují v tunelech, ve sklepech a v metru).


Pokud si můžete dovolit mobilní telefon, opatřete si ho, abyste mohla kdykoliv zavolat pomoc.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 387 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.