Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kaše na měsíc (30 porcí)

Z knihy Vaříme pro kojence od Dagmar von Cramm

Autor: schamka + krakeni , 16.2.2005
Lucije: 1kg libového hovězího (ale myslím, že se dá použít maso jaké vám vyhovuje)
1 lžička fenyklových semínek
1,5 kg brambor
3 kg mladé karotky
Doba přípravy cca 2,5 hod
V jedné porci přibližně: 594kJ/142kcal
1. Hovězí maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce společně s cca 0,5l vody. Přidáme fenyklová semínka, hrnec uzavřeme a postavíme na sporák. Maso vaříme 45 minut. Tlak. hrnec odstavíme z plotny a počkáme až se sníží tlak.
2. Mezitím omyjeme brambory a neloupané vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly těsně pod hladinou, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 35-40 minut.
3. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na asi 2cm kostičky.
4. Omytou a očištěnou mrkev oloupeme a nahrubo rozkrájíme. Polovinu mrkve vložíme do masového vývaru, hrnec uzavřeme a vaříme asi 6 minut. Vypustíme páru a mrkev pomocí sběračky vyjmeme. Stejným způsobem uvaříme i její druhou část.
5. V misce pomocí mixéru rozsekáme na kaši vždy trochu masa s velkou lžící bujónu. Pokud budeme dělat kaši v kompaktním kuchyňském robotu, nepřidáváme bujón, spíše později přimícháme. Naproti tomu do mixéru musíme přidat dostatek tekutiny.
6. Dosud horké brambory oloupeme a po částech prolisujeme lisem na brambory. Nedrtíme je pomocí elektrických přístrojů – kaše by byla mazlavá.
7. Nadýchanou bramborovou kaši smícháme se směsí masa a mrkve.
8. Kaši rozvážíme na porce od 190 do 220g (podle věku a chuti dítěte o něco víc či míň) do mrazicích sáčků (nebo skleniček, kelímků od jogurtů…)
9. Zamrazíme v mrazničce. Trvanlivost je až 2 měsíce.

Zobrazeno doposud 1170 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.