Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Pupečníková krev

Autor: 12345 , 18.3.2004

Informace o dárcovství pupečníkové krve najdete na www.bpk.cz. V případě uchování jsou to adresy  www.CordBloodCenter.com nebo www.archivbunek.cz. Dárcovtsví je samozřejmě zdarma. Za uchování se platí jak odběr, tak i skladování a to u nás (archivbunek) 39.375 včetně DPH (27.375 za skladování na 20 let a 12000 za odběr). Na Slovensku (cordbloodcenter) 21.150 za odběr a roční poplatek za skladování 15EUR



INFO:


Po porodu se placenta, včetně krve, kterou obsahuje, odstraňuje. Placentární krev je bohatá na buňky, pocházející z kostní dřeně, které se podílejí na stálé obnově krvinek. Tyto buňky mohou být transplantovány pacientům, jejichž kostní dřeň selhala. Až do nedávné doby umožňovala zachránit tyto pacienty pouze transplantace kostní dřeně od dobrovolných dárců. V posledních deseti letech dosáhla slibných terapeutických úspěchů právě transplantace placentární či pupečníkové krve.


Banka pupečníkové krve ČR byla založena za účelem podpory tohoto nového postupu a Vy se společně s námi můžete podílet na jejím rozvoji, a to tím, že darujete krev, která zůstane uvnitř placenty a pupečníku po narození Vašeho dítěte.


Dárcovství je zcela dobrovolné. Odpověď na všechny Vaše otázky a veškerá vysvětlení Vám poskytne během další prenatální prohlídky lékař v těhotenské poradně některé z uvedených klinik či oddělení, případně na ostatních uvedených pracovištích nebo se je můžete dozvědět na našich stránkách (FAQ´s). Chcete-li pomoci vytvořit banku pupečníkové krve, požádejte lékaře o předložení příslušného formuláře.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 401 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.