Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

OPICE VE ZNAMENÍ BLÍŽENCŮ 20.5. 19h 03min - 21.6. 03h 02min

Autor: 12345 , 21.4.2004
"I když výsledkem této kombinace není nikdy hluboký, sebezpytující typ osobnosti, může být znamením génia. Opice ve znamení Blíženců je ztělesněnou koncentrací všestrannosti a přizpůsobivosti, protože obě znamení mohou dosahovat a také dosahují věcí, které se zdají naprosto nemožné, a chrlí nápady a myšlenky po tuctech. Blíženci pod vlivem Merkuru jsou hbití a okouzlující a Opice je zase neohrožený eskamotér a kejklíř. Člověk zrozený v této kombinaci je vynalézavý, sebejistý a samostatný; patrně byl právě on, kdo vymyslel a zosnoval všechny zkratky, zjednodušení a zkrácení pracovních postupů.



DÍTĚ NAROZENÉ VE ZNAMENÍ OPICE
Dítě narozené ve znamení Opice je úchvatné. Se zářivýma očima a bujnou kšticí, neposedí ani na okamžik. Uličnické, přitom veselé a velice soutěživé, vždy si najde cestu, jak se vloudit do vašeho srdce. Umí chytře a šikovně lichotit a přitom mistrně využít vašich slabostí, takže tato malá nepolepšitelná Opice nakonec vždy dostane to, co chce.
Zvědavé, nevypočitatelné, chytré a vynalézavé dítě ve znamení opice můžeme nejčastěji pozorovat, jak si nervozně hraje s nějakým zařízením a v něčem se šťourá. Proto se příliš nezlobte, když rozbíjí své hračky. Je to prostě tím, že vnější vzhled ho moc nezajímá; věci rozebírá, aby se dostalo dovnitř a mohlo zjistit, co to tam tiká. Důmyslné, pohybující se hračky a různé jiné „vynálezy“ ho vždy zajímají, ba přímo fascinují. Neustále na vás bude viset a bombardovat vás otázkami o čemkoli na světě.
A pak jednou, až se rozhodnete vyhodit rozbité, nespolehlivé hodiny, které vlastně nikdy dobře nešly, vaše dítě ve znamení Opice je sebere a obyčejnou vlásenkou je spraví. Nikdy není spokojeno s tím, co má, tráva na druhém břehu řeky mu vždy připadá zelemější. Trvale pošilhává po majetku druhých. Je neustále poháněno touhou po novém, lepším a je pyšné, jak je schopné se rychle učit a jak je šikovné a pohotové. Pouští se nadšeně do nejrůznějších věcí. Dnes může studovat teorii fotografování, zítra se pustí do stavění rádia či vysílačky. Dokáže věnovat pozornost několika věcem současně a přitom je schopno zvládnout všechny. Může být domýšlivé, drzé a nafoukané; svým všestranným důvtipem a inteligencí rádo dráždí ostatní, posmívá se jim a rýpe do nich. Vlastní porážku si však nedokáže připustit. Bude zkoušet a zkoušet tak dlouho, až se mu podaří zvítězit. Dítě se znamením Opice bývá sobecké a o to, co má, se nerado dělí, hračky nechce ani půjčovat, zato si umí šikovně pomoci k hračkám jiných dětí. Sebevědomá a úskočná malá Opice nedbá na žádná pravidla, která by ji omezovala. I když se o něco dělí, velice pečlivě zvažuje, co za to dostane. Už jako malé dítě je schopna pečlivě zvážit všechna pro a proti. jakmile bude mít někdo nad ní sebemenší výhodu, okamžitě začne protestovat, jak je to nespravedlivé, pokud je však něco v její prospěch, očekává, že nad tím přivřete obě oči. Měli byste ji vést k tomu, že život není jednosměrná ulice. Když vaše trpělivost nakonec přece jen přeteče, Opice ihned obrátí. Nasadí sladký a nevinný úsměv, z hloubi duše se vám omluví, pofouká vám rány a ještě se třeba postaví na hlavu, jen aby vás rozesmála. V tom okamžiku zapomene na všechna předsevzetí, jak ji tvrdě potrestáte, a stanete se zase jejím dobrovolným a poslušným zajatcem; kouzelná Opice si s vámi opět dělá, co chce

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 403 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.