|
|
Jogurt bez jogurtovače |
podle Mandelinky |
|
Autor: Norreen , 6.1.2009 | |
| RECEPT NA JOGURT: Litr plnotučného mléka Jogurt s živou kulturou (já kupuju Hollandii
Mlíko do hrnce na sporák, nechat až skoro k varu - jak se začne zvedat čepice vypnout. Nechat zchládnout na cca 38-40°, přidat 2 lříce toho jogurtu a nechat 24 hodin stát v teple - normálně nechávám v místnosti. Ty kultury se tam rozmnoží , stačí zamíchat a je mňamózní a jogurtovače není třeba. Pat to švihnu do lednice s naběračkou a jíme. Vydrží cca 10-14 dní v lednici, u nás teda fakt ne:o) Super s ovocem, zavařeninou, přesnídávnou, vločkama, obilovinama... Prostě co vás napadne. Jo a pokud chcete bílej a jen trochu přisladit, tak totální mňamka je vanilkovej cukr do toho:o)
Pokud máte rády hustý jogurt, tak tam tu malou holandii vyklopte celou. |
|
Zobrazeno doposud 1350 x.
|
|