Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Přehledy 17.3-23.3.08

Autor: AneJa , 24.3.2008

Neděle


23.3.08


 


Zerat - Na pohotovosti jsem měla štěstí na moc fajn doktorku. Mladou a nedávno taky kojicí maminku, tak jsme spolu probraly co a jak. Nutrilon HA mi doporučila koupit, že ono se jedno balení nikdy neztratí a příp. se pak dá použít do prvních příkrmů, prohmátla mi prsa a řekla, že zatvrdlinka nikde žádná není a prsa jsou krásně volná... Trošku nazlobeně reagovala na radu laktační ligy, že mám prsa nahřívat ve sprše, protože teplá voda a zahřívání podporuje zrání zánětu a vylučuje se s přikládáním tvarohu  V tom byl zřejmě zakopaný pes neúspěchu.


Když jsem dr. řekla, že mi nějak ustoupilo mléko v obou prsech, tak jsem dostala 3 ampulky oxytocinu a mám vždycky 20 minut před kojením do ampulky namočit 2 štětičky do uší a každou zavést do jedné nosní dírky, kde nechat chvíli působit. Prý to krásně pomáhá vylučování a uvolňování mléka. ATB mi nedala, že je na ně ještě čas, protože mi teplota nepřelezla přes 38,5°C. Byla jsem zvědavá na účinek oxytocinu.-večer mi přišlo, že moc nic, ale evidentně už Š. něco z prsů vytáhla a dokonce se dostavila i vypuzovací křeč a já pak odsála z obou prsů 30ml dohromady - každopádně bylo to víc než před tím 10ml  Ale překvapení přišlo v noci, kdy jsem oxytocin nezavedla a přesto se Š. najedla a usnula a ráno už kojení probíhalo dá se říct standardně a po kojení jsem odsála dokonce 60ml z obou prsů. Jelikož se zvyšuje to co je možné odsát po kojení, tak snad to bude dobré. Taky se zdá, že asi tvaroh v noci udělal svoji službu, protože zatím nemám ani zvýšenou teplotu a i když ta mírně zarudlá místa pořád bolí, tak se cítím líp.


Jo a mám pořád odsávat. I když se mi prý zdá, že už se mi upravila tvorba mléka, tak vždycky když Š. o maličko přetáhne kojení a já mám pocit plných prsou, tak odsávat. A to jsem si myslela, že už odsávačku pošlu k ledu-zřejmě s ní budu kamarádit dokud budu kojit


Všem díky za podporu. Fakt jsem byla včera docela hotová z představy, že opět jde kojení do háje. Už kvůli alergiím v rodině bych Š. ráda dala, co nejvíc protilátek... Nicméně když by MM pochybělo, nemám problém s Nutrilonem(poctivě budu přebytky ukládat vždycky na 24 hodin do lednice a když bude třeba dokrmím MM).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 337 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.