Pro 2 porce potřebujeme: 2 kuřecí prsíčka, malý hrnek rýže (basmati nebo celozrnná), misku mražených fazolek, misku mražené baby karotky, misku mraženého hrášku (kdo má rád, tak může i brokolici nebo květák), sůl, pepř (ideální je kombinace čerstvě mletého červeného, bílého, černého a zeleného pepře), pálivou a sladkou papriku, granulovaný česnek.
Postup: Rýži propláchneme, necháme dobře okapat a dáme na velkou pánev na sucho vypražit. Jakmile trochu ztmavne a začně "vyskakovat", zalijeme jí trochou horké vody a dusíme pod pokličkou. Rozmrazenou zeleninu dáme do cedníku, který vložíme do hrnce s horkou vodou. Hotovou zeleninu vyndáme a rychle propláchneme v hodně studené vodě. Každý druh zeleniny se vaří jinak dlouho, proto ji nemícháme a vaříme postupně každý druh zvlášť! Kuřecí maso očistíme, mírně naklepeme, nakrájíme na silné proužky a dáme do vařicí osolené vody. Jakmile zbělá a je uvařené, vyndáme ho a lehce osušíme. Pak maso opepříme, okořeníme sladkou i pálivou paprikou a posypeme granulovaným česnekem. Poté maso lehce opražíme na suché pánvi.
Zeleninu opatrně zamícháme do uvařené rýže (mělo by to být celkově v poměru 2:1 - zelenina vede:-) a podáváme s kuřecím masem.
Tak, chobotničky, připravte se na to, že budete dělat 3 věci najednou a navíc velmi rychle:-) Ale zase je to jídlo velmi lehce stravitelné, výživné a přitom energeticky vyvážené a .... navíc moooc dobré:-) |