Ingredience
- 30 dkg mletých oříšků (vlašské nebo lískové)
- 25 dkg moučkového cukru spojit v těsto
- 2 celá vejce
- z těsta tvoříme malé rohlíčky (těsto se lepí na ruce, omočte si je ve vodě)
- rohlíčky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení a každý trošku zploštíme prstem
- pečeme v mírné troubě
Krém:
- 16 dkg cukru moučky
- 3 celá vejce šlehá se ve vodní lázni do zhoustnutí
- 2 lžíce kakaa
Postup:
zvlášť našleháme 20 dkg másla a 1 lžíci rumu a spojíme s vaječno-kakaovou hmotou
krémem nastříkáme rohlíčky (pomocí sáčku na zdobení) a necháme jej trochu zchladit, potom rohlíčky stranou, kde je zatuhlý krém máčíme v čokoládové polevě
Čokoládová poleva:
- 8 dkg 100 % tuku
- 8 dkg cukru moučky zahříváme do horkého stavu a v polevě
- 1 lžíce kakaa máčíme rohlíčky
- 1 lžička mléka
- 1 lžíce škrobu
- (je možné udělat běžný vanilkový krém a místo polevy rozpustit čokoládu na vaření s kouskem 100% tuku)
|