dětská výživa - zkopírováno z rodiny |
|
Autor: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 , 23.7.2005 | |
| Domácí dětská výživa Rozvařila jsem si ovoce zalité vodou,ochutila cukrem podle kyselosti ovoce(asi se uvádí 1/4kg cukru na 1kg ovoce) a pak jsem vše rozmixovala a přidala vanilkový puding,na 1/2l jeden,jak když se vaří z mléka,rozšlehala,povařila.Zavařovala jsem je 20min. na 80st.Už jsou pryč,tak letos určitě udělám nové.Malá je má ráda samotné,nebo jí je třeba míchám s tvarohem.Marcela
Já jsem oloupala a rozmixovala dědečkova jablíčka, a poté je zavařila do malých skleniček. No a pak, když začal papat se do moc hodilo. Výborná jablíčka byly ještě doplněná banánkem a smíchaná se lžičkou sunaru. Mirka
Přesnídávky muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.
přesnídávka z jablek oloupaná jablka zbavená dobře jádřinců nakrájíme a v kojenecké vodě podusíme. Poté dohladka rozmixujeme v mixéru, plníme do přesnídávkových skleniček a klasicky zavaříme. Do tohohle základu se můžou přidat jahody, borůvky, maliny, broskve... Zkoušela jsem dělat čistě jahodovou přesnídávku a nebylo to ono, s jablky je to lepší. I na těch kupovaných přesnídávkách mají napsáno, že základ vždy tvoří jablka.
Přesnídávky muj recept:2,5kg jablek,100g mouckovyho cukru,2 pudingy vanilkovy,150 ml vody. Jablka oloupes,nakrajis na kousky,povaris je do mekka,pak je slijes,rozmixujes,pridas cukr.Do misky nalijes vodu(vlaznou) a v ni rozmichas pudingy a vlijes do smesi,chvili to povaris az to zhoustne,musis michat,aby se to neprichytilo a je to.Pak si to nandas do sklenicek,muzes je dat do hrnce a povarit,aby se ti zatahli vicka a presnidavka dyl vydrzela,staci deset minut.Ovoce muzes menit,pridavam tam i banan,hrusky atd.Dobrou chut,nasemu malymu moc chutnaji.
DĚTSKÉ PŘESNÍDÁVKY jablka hrušky broskve jabka+ meruňky švestky Vhodné jsou dobře zralé plody, aby se nemuselo přislazovat. ..... Ovoce rozvařit, rozmixovat a zahustit čistou (bez mléka) rýžovou kaší MILUPA. Plnit do horkých přesnídávkových skleniček, ihned zavřít, dát do hrnce vařit (nemusí být ponořené) asi na 10 minut. Potom obrátit dnem vzhůru a nechat stát do druhého dne. Takhle se velice snadno připraví zdravé přesnídávky bez cukru a dalších přísad. Spolehlivě prý vydrží do dalšího léta.
A já dělala přesnídávky tak, že jsem povařila ovoce i různé kombinace (jahody, jablka, broskve, švestky - prostě co zahrádky daly) podle chuti osladila hroznovým cukrem a zahustila vanilk. pudingem. Na 2,5kg ovoce 2 pudingy, 1,2l vody. A ještě 45min. zavařila.
A mám jeden zlepšovák! Rozmixuji zralé ovoce na jemnou kaši - musí být tekutá a naliji ji do sáčků na led do nápojů. Potom si odtrhnu podle potřeby pár kostek a dávám třeba na kaši, nebo do jogurtu.
Je to sice většinou z jablek, ale snad něco vybereš nebo zkombinuješ, že ti to pomůže
|
|