500 g rybízů (jen kuliček) 1/2 vody 1/2 KL najemno nakrájeného rozmarýnu 1 Gelfix Klasik (dr. oetker) 1 kg cukru krystal
moje verze - dělala jsem ze 2 dávek: 1 kg rybízu 1/2 vody 1 lžička rozmarýnu 2 Gelfixy 1, 5 kg cukru (opravdu mě ty 2 kg přišly moc - chce to ochutnat)
rybíz povaříš asi 5 - 10 minut s vodou a necháš chvilku odstát. Vše procedíš (píší přes plátno, já to vzala přes hustý cedník), přidáš rozmarýn, gelfix (promíchaný s cukrem) a cukr a chvilku povaříš. Uvařené želé naplníš do skleniček a otočíš dnem vzhůru (já to ještě v hrnci cca 10 minut sterilovala - přihodila jsme to k těm přesnídávkám:-) |