Nepečený tvarohový dort s piškoty
Suroviny:
2 balíčky kulatých piškotů (např. Opavia) 500 g tvarohu 400 ml mléka 2 vejce 1 kostka tuku (Hera, Perla) 2 balíčky vanilkového cukru 200 g cukru moučky 4 lžíce rumu 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce) 1 lžíce kakaa různé ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve šlehačka na ozdobu
Postup přípravy: Želatinu namočíme na noc do 200 ml mléka. Druhý den přidáme 200 ml horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme první částí tvarohového krému. Nahoru rozložíme ovoce a zalijeme druhou částí krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme přidali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou. Tip na zdobení před podáváním: Šlehačku pokapeme kašičkou z kakaa a trochy mléka a vidličkou vytvoříme mozaikový vzor.
|