Jablkový dort s pudinkem a piškoty kategorie: dorty
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience: 750 g jablek bez slupek a jádřinců, 2x 4 dl vody, 150 g cukru, 2 vanilkové pudinky, šťáva ze 2 citrónů, 2 vanilkové cukry, 2 balíčky dětských piškotů.
Příprava: Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a podusíme (rozvaříme) ve 4 dl vody na kaši. Pudinky rozmícháme v dalších 4 dl vody, nalijeme do vařící jablečné kaše a povaříme ještě 2 minuty. Poté stáhneme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, vmícháme cukr (množství volíme podle sladkostí jablek) a vše spolu zamícháme.
Do dortové formy vložíme alobal nebo igelit (např. ze sáčků) či celofán, naskládáme na dno piškoty, polijeme připravenou pudinkovou směsí s jablky, zase dáme piškotovou vrstvu, polijeme ji a pokračujeme střídavě dále, končíme vrstvou piškotů.
Dáme vychladit, vyklopíme, potřeme polevou a zdobíme šlehačkou. |