Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zapečené lilky

Autor: Brigitka,Pepča10/05+Fanda6/07 , 11.8.2005

Tento recept je od mé kamarádky a já jsem si ho zamilovala, takže jak jdu do supermarketu a mají lilky, tak je kupuji a už vařím tuhle dobrůtku.


Suroviny:


lilek, hermelín, rajčatové pyré, oliv olej, česnek


Lilek nakrájíme asi na 1cm silné plátky, nasolíme a necháme asi půl hodiny odležet, pak z nich ubrouskem odsajeme vodu.


Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji do měkka. (pozor hodně sají olej, takže oleje moc nedolévat, jinak je to pak moc mastný).


Mezitím si zvlášť připavíme omáčku:


Na oliv oleji osmahneme česnek nakrájený na plátky, pozor aby nezhnědl, pak je hořký, přidáme rajčatové pyré, osolíme přidáme tymián, oregano nebo bazalku (jak kdo má rád) a necháme prohřát.


Osmahnuté lilky naskládáme do zapékací misky , přelejeme omáčkou a poklademe nakrájeným hermelínem. Necháme zapéct.


Příloha jsou opět nejlepší křupavé bagetky.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 694 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.