Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Malý ajtík (IT)

Autor: Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta , 22.5.20052 roky 2 měsíce 2 týdny 6 dnů života dítěte

Matýsek zřejmě na s Helčou horách a u mě na počítači okoukal základní pravidla Carcassone ( http://www.hrajeme.cz/Hrajeme/Obrazky/0000000002/Huge/2002.jpg ). Dneska se ke mně připojil při hře na počítači. Věděl, že karta se dá umístit jen na modře označená políčka. Věděl, že cesta se musí otočit tak, aby navazovala na druhou cestu. Věděl, že se na cestu nebo město umístí figurka, čímž se stane "mojím". Okamžitě se naučil kostkou otáčet a umístit ji pomocí levého a pravého tlačítka myši. Když hrál proti mně a počítači, tak (s malou pomocí) vyhrál.Doplňoval hláškami typu:
ŽUTEJ SEBAL MOJÍ CESTIČKU, JUMPÁK JEDEN!
TO JE MOJE MĚSTO, MAMINKO, NEDÁVEJ PAŇÁČKA DO MOJEHO MĚSTÍČKA, TYTYTY MAMINKO!


Tatínek taky chytil Matýska do počítačových spárů: Matýsek ví kde jsou a zná funkci kláves ENTER, ESCAPE a BACKSPACE <-. Umí se přihlásit do svého profilu pomocí hesla "MMM", byť většinou na několikrát, protože obvykle stiskne MMMMMMMMMM... a drží ... MMMMMMMMMMMM... :-)


Kromě toho už samostatně ovládá program Beruška - nakliká si, která zvířátka chce vidět, plní úkoly pomocí myši (dej každému kuřátku do misky dvě zrníčka; odveď kravičku na pastvu nahoru na kopec; kam se schovala štěňátka?; co kravičce nepatří? atd.).


Ach jo. A já nechtěla vychovávat malýho ajtíka... ;-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 195 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.