Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Amálie a Elizabeta se představují

Která je která * naše číči jsou osobnosti

Autor: Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta , 28.8.2003

Líza (Elizabeta) je ta tmavší. Na bocích má nádherné černé tygrování, které tam vytváří soustředné kruhy. Když jsme si obě kočičky přinesli, byla o něco větší a prvních pár dní toho trochu i zneužívala. Málinka (Amálie) byla taková malá naivka, její životní role sestávala z péče o Lízu a honění smetáku při úklidu kuchyně. Líza měla od počátku výraz i chování komtesy. Je velmi bystrá, rychle se učí domácí pravidla i způsoby, jak je s co nejmenší úhonou překračovat. Málinka se sice pravidla také naučila, ale důvtipu Lízy nikdy nedosáhla. Snažíme se být při výchově spravedliví, ale mám podezření, že Málinka občas slízla trest i za to, co provedla její sestřička. Líza se totiž naučila, že když něco rozbijí, nesmí se při našem hromování běžet honem schovat, jako to obě dělaly dříve. Naopak, je nutno sedět naprosto netečně a tvářit se nezúčastněně. Podezření pak logicky padne na toho, kdo zalezl pod postel.


Málinka ale už byla na Lízu celkem naštvaná a začala jí dělat naschvály. Když nic netušící Líza kráčela do pokoje, tu odněkud vylítla splašená šedivá koule a skočila jí na hlavu. Líza se vymrštila a dala se do úprku. Nevybrala zatáčku a skončila zaklesnutá přední částí těla pod almarou. Její potupa neměla hranic. Málinka se hihňala do vousů a běžela Líze očistit kožíšek, aby si ji zase usmířila.


Zdálo se, že nakonec v boji o přední postavení zvítězí Málinka. V létě však zasáhla příroda a obdařila Lízu nezadržitelně rostoucím bříškem. Náš Královský veterinář vynesl jasný verdikt: „Tak už se těšíte na zářijová koťátka?“ Líza nenechala Málinku ani přiblížit. Syčela na ni a sem tam i pohlavky padaly. Málinka najednou přišla o smysl svého života: jak můžu o slečnu Lízu pečovat, když k ní nemůžu ani na vzdálenost dvou ocásků? Jak to bylo možné, připlížila se k objektu svého zbožňování, rychle dvakrát lízla a honem ucukla, aby nedostala pohlavek. Těžko říct, zda to bylo její oddanou láskou, které Líza nakonec podlehla, anebo tím, že jsme na týden odjeli a ona se neměla s kým jiným mazlit, ale když jsme se vrátili z hor, kočičky se k sobě měly jako novomanželé během líbánek. Výsostné postavení nastávající matky už Líze zůstalo a Málinka je nadále její věrnou obdivovatelkou.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 264 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.