|
|
Vepřová kýta na jablkách a česneku od SUN |
|
Autor: Tulenik-dvojky , 18.4.2006 | |
| 4 rizky veprove kyty 1-2 jablicka ( ja davala jedno jablicko) 1-4 strouzky cesneku (zalezi na vasi chuti. ja dala 2 strouz.) Sladka papirka sul kmin maslo
Masicko naklepeme, osolime a potreme sladkou paprikou. Na rozehratem maslicku masicko osmahneme. Pote pridame jablicka (nakrajena na mesicky) a cesnek (v celku nebo i na hrubo pokrajeny). Zprudka spolu osmahneme vsechno se to spoji. Po te zalijeme vodou (delala sem z toho omacku, takze zase zalezi na vas kolik omacky budete chtit) a varime cca 30-60minut. Jablicka musi byt mekkoucka. Masicko vyndame a omacku rozmixujeme. Podle potreby zahustime. Vratime masicko. Priloha byla doporucena: hranolky. Ja sem opekla uvarene brambory ve voku do krupava...vyborny a mohly to i holky.
Je to kyselejsi, cesnek je citit malicko (dlouho se to varilo) a je to uplnaaaa lahudkaaa. Doporucuju!! |
|
Zobrazeno doposud 527 x.
|
|