predem upozornuji, ze vse davam od oka a podle vlastni chuti : Suroviny : 1 vetsi cibule Brambory /podle hrnce- mnozstvi asi jako na gulas. polevku/ Houby - o neco vice nez brambor vajicka kopr /davam steril.i s nalevem pak nedavam tolik octa kmin - drceny, pepr, sul, ocet, popr.trochu cukru smetana 1 lzice jisky v prasku nebo hl.mouka na jisku
Zpenime cibulku, pridame brambory, houby, kopr, koreni a sul. Kdyz mame bramburky uvarene nelejeme smetanu a pridame vejce /na kazdem je kolik - bud 1 vajicko na osobu opatrne vyklepnou do vrouci polevky jako ztracena vejce. Ja davam pouze 1, ktere v polevce vidlickou rozsleham, a na zaver podle chuti pridat ocet a cukr na sladkokyselo a zahustim lzici jisky. Posypu petrzelkou a je hotovo. preji dobrou chut |