nádivka se dělá z uzeného masa/uz. bůček/,vepřový bůček a myslím ,že se může dát i telecí/moje babi/,to se uvaří ,pak stím vývarem namočím nakrájené rohlíky,na 1 rohlík 1 vejce,marjánka ,česněk,šnitlink/kopřivy/,sůl,zamíchat,péct a pak zavést přídělový systém.
Vývaru jen část,hlavně sebrat mastnou část ,dělám den před tím ,seberu a pak přihřeji a poleji trochou,může být i jen z uzenýho.
tu mastnou část dám na rohlíky
zuzizuzi:
Nakrájela jsem pět tvrdých housek a polila je mlíkem, aby změkli, ale ne tolik jako když se dělá mletý. Přidala jsem na kostky nakrájený uzený, který jsem trochu nastavila párkama :) Přimýchala 7 vajec, nakrájenou pažitku, okořenila pepřem a podravkou a upekla (cca 40 min na 180 stupňů). Mimochodem už je taky snědená :D
rosa: u nás se rohlíky namáčejí v mléce,jinak přísady stejné:uzený,kopřivy,majoránka,česnek,sůl a pak dávám pouze žloutky,z bílků ušlehám sníh a pozvolna nakonec zamíchám,je taková nadýchaná,taky bych jí ukázala,ale je snědená/2 pekáče/
simona1:
rohlíky namočíme do mléka, přidáme namleté uzené, trochu soli, žloutky, něco zeleného, kopřivy jsem nenašla tak tam je pažitka nebo kudrnka, z bílků uděláme sníh, pomalu vmícháme. Pekáček vymažeme máslem a dáme péct.
mimosa:
Nakrájím 6 housek, přidám vývar, žloutky z 6ti vajec a na kostičky nakrájené uzené. Potom lehce vmíchám sníh ze 6ti vajíček a hromadu pažitky.
Velice jednoduché, leč skvělé :-)