|
|
Domácí chlebík |
500g hl mouky,8g sušeného droždí,1 lžička cukru,2,5 lžičky soli,360 ml vody vlažné z kohoutku,1 pol. lžíce drceného kmínu, 1 lžička celého kmínu, špetka cušeného česneku,špetka zázvoru, 2 lžíce octa |
|
Autor: magdalénka07,09 , 25.9.2007 | |
| Vše smícháme a zaděláme klasické těsto( jako kynuté) necháme 20 min.odpočinout a znovu pořádně propracujeme. Necháme kynout 45 min u tepla až se těsto zdvojnásobní.
Poté vytvarujem bochník který dáme na plech vyložený alobalem a pečícím papírem.Necháme kynout 20 min.Potom propícháme na 6 místech obrácenou vařečkou.
Pečeme v předehřáté troubě 15 min. na max.a potom stáhneme na min. a dopékáme 45 min. Do trouby přidejte hrnek s vodou.
Po upečení potřete studenou vodou.
Por lesk potřete bílkem. |
|
Zobrazeno doposud 563 x.
|
|