|
|
|
Crossanty |
|
| Autor: Ariela5 , 18.9.2007 | |
|
Croassanty |
|
Autor: Evánek , 18.3.2007 |
|
|
15g droždí 125ml mléka 1/2 polévkové lžíce Psylia (vlákniny) 1 lžíce cukru špetka soli 40g měkkého másla nebo rostlinného tuku 200g červené Finax náplň - cokoliv - povidla, tvaroh, nutela, čokoláda...
Do mísy rozdrobte droždí a přidejte studené mléko a vlákninu. Míchejte, než se droždí rozpustí. Nechte bobtnat asi 10 minut. Vsypte cukr a sůl do těsta, přidejte máslo, nakonec mouku. Důkladně propracujte těsto hnětačem alespoň 5 minut. Na pomoučený vál vyklopte těsto a rozdělte na 2 stejné díly a vytvarujte bochánky. Rozválejte asi na 3mm tenký plát, ten rozřežte na 5 trojúhelníků. Lžičku náplně dejte k zájladně každého trojúhelníku a stočte ke špičce. Croissanty vložte na plech s pečícím papírem, špičkou na plech. Přikryjte a nechte kynout asi 2 hodiny. Potřete lehce vejcem a upečte v roubě na 250°, asi 10 minut. |
|
|
Zobrazeno doposud 484 x.
|
|