Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Perník

Autor: Ariela5 , 28.11.2006

Perník


 


350g hladké kukuřičné mouky


300g bezlepkové směsi (schar)


250g krupicového cukru


100g medu


  50g tuku


Mletý anyz


Mletá skořice


Mletý hřebíček


Mleté nové koření


2 lžičky jedlé sody



4 vejce


Na vál prosijeme mouku (důležité) přidáme cukr, nahřátý med, rozpuštěný tuk, na šičku nože anýz, skořici, hřebíček a nové koření, jedlou sodu a vejce. Vše dobře zpracujeme a necháme do druhého dne odpočinout. Potom těsto vyválíme a vykrajujeme z něj formičkou tvary, které pečeme ve  středně teplé troubě. Toba rozležení je asi týden, je dobré je dát do krabice a do vlhké místnosti (sklep)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 206 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.