Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Hrnkový perník

Autor: Jitka P. , 16.3.2007

2 hrnky Jizerky
1 hrnek cukru
1 kypřící prášek do perníku
2 vejce
3/4 hrnku mléka
3 polévkové lžíce medu
1 hrnek oleje nebo rozpuštěné Hery (já dala olej)
2 lžíce kakaa



Mouku, cukr, kakao a kypřící prášek smícháme, v jiné míse smícháme žloutky, mléko, med a olej. Z bílků ušleháme sníh. Vše opatrně zamícháme dohromady a pečeme asi při 160°C, upečný perník možno ozdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 266 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.