|
|
tvarovací čokoláda od Zerat |
|
Autor: Správce zamlklinek , 13.3.2010 | |
| recept na tu tvarovací čokoládu "30g vody a 30 g cukru krystal chvilku povařit ( má to mít teplotu 102 °C) ale není potřeba to přesně měřit- prostě chvilku povařit , pak odstavit z ohně a přidat 100 g glukozového sirupu ( nebo pšeničný, kukuřičný -jaký kdo používá) a rozmíchat a nechat zchladnout na teplotu kolem 40 °C -( nepálí na ruku) 300g tmavé čokolády rozehřát opatrně taky na teplotu kolem 40°C(já rozehřívala ve vodní lázni). Cukerný rozvar vleju do čokolády a míchám dokud se pěkně nespojí a neodděluje se od hrnce. Tuto hmotu vyleju na mikrotenovou folii na pracovní plochu a nechám asi tak 1/2 hodiny prochladnout a poté prohňácám a podle potřeby nechám ještě zatuhnout. Skladuji v mikrotenovém sáčku při pokojové teplotě a před použitím znovu propracuju v ruce a pak tvořím růže nebo lístečky atd." Ajko, jj princip skládání růžiček je stejný jako u marcipánu Hani, nemám žádné zrychlováky na lístečky, - všechno ručně vymodelované, vykrajované nožíkem.
|
|
Zobrazeno doposud 1516 x.
|
|