Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Perníčky

Jíst se dají hned, ale když je necháte tak 14 dní odstát, jsou měkčí.

Autor: Píďa, Kubásek12/04 Anika5/07 , 19.11.2004

20 dkg moučkového cukru


10 dkg tuku HERA


2 celá vejce


7,5 dkg medu


(kakao)


Všechno rozmíchat v misce a přidat


50 dkg hladké mouky


1 lžička jedle sody


1 lžička skořice


hřebíček


badyán


nové nebo perníkové koření ( já místo koření kupuju směs na perníčky a dám tam tak 1/2 sáčku na 2 dávky)


Vypracovat těsto, vyválet, vykrájet a upéct. Horké potřít rozšlehaným žloutkem s mlékem.


Pozn: Těsto nechat chvíli odpočinout, péct jen do světla ve vyhřáté troubě a hned ztlumit. Vypnout jakmile jdou nožem nadzvednout.


Pozn. Plech se jen vymastí, nevysypává, může se použít víckrát i když tam jsou zbytky vajíčka


Vál vysypávat polohrubou moukou pect cca na stupeň 3


Poleva:


1 bílek


25 dkg 2x přesítého cukru


půl citrónu


do cukru lžičku solamylu


Pokud je poleva moc řídká, přidat cukr, pokud moc hustá přidat citron


cukr opravdu přesívejte, nebo se bude ucpávat zdobítko


 


Mandle přilepuju až polevou, ale asi by tam šly dát rovnou


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 235 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.