Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Zeleninové recepty 2

Autor: Irenn, Natan04, Miriam08 , 24.11.2004

Zapečená cuketa


 


1kg cukety nahrubo nastrouhané


1 lžička soli


2 lžíce oleje nebo másla


3-4 vejce, ušlehaná


200 g strouhaného jemného sýra


1 nasekaná cibule


2 stroužky jemně nasekaného česneku¨


2 lžíce sekané petrželky


1 lžička sušené bazalky


½ lžičky pepře


40 g strouhaného ostřejšího sýra


 


Nastrouhanou cuketu vložíme do mísy a osolíme. Necháme 10 min. stát a pak vymačkáme šťávu. Na pánvi podusíme cibulku a cuketu. Smícháme vejce, sýr, česnek, petrželku, bazalku a pepř. Osmahnutou cuketu vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme směsí. Posypeme ostřejším sýrem, pečeme na 180°C asi 25-30 min,. Podáváme teplé nebo studené nakrájené třeba na kostky.


 


Lilkové pyré


 


2 lilky


majonéza, česnek, sůl


 


Lilky omyjeme, osušíme a vcelku opečeme na plotýnce nebo na sucho v troubě až slupka zčerná. Postupně obracíme. Vložíme do mikrotenového sáčku nebo hrnce s pokličkou, necháme chvíli zapařit, pak oloupeme černou slupku. Rozmixujeme, přidáme majonézu, česnek a sůl.


Jiná možnost: hotové lilky rozmixujeme a pak vmícháme nakrájenou petrželku, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olivový olej a sůl.


Ještě jiná možnost: česnek, citrónová šťáva, tahini (2 – 3 lžíce), oliv. olej. Rozmixujeme.


 


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 298 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.