Takže originální recept zní takto: 1 hrnek applesauce 1 hrnek skořice
Co je to applesauce? Vařená jablka, jinak řečeno vařený jablečný protlak(oloupete, vyjadříte a na menší kousky nakrájíte pár jablíček, dáte do hrnce a vaříte. Obvykle se při vaření používá citronová kůra, skořice, nové koření (prostě všechno perníkové koření), je to pak nádherně voňavé)Podlijte co nejmenším množstvím vody, protože jinak to bude moc řídké. Odstavíte, zchladíte. Pak přijde na řadu skořice. Nečekejte, že to bude nějak strašlivě tvárné. Tvarujte ozdoby, vykrajujte formičkami, udělejte dírku.Pak dáte na plech a necháte někde několik dní vysychat – ta vůně:-)) Pak lze ještě zdobit(tempery,zlatá barva,atd).S uschlýma ozdůbkama se musí pracovat opatrně! Strašně krásně voní.
Pozn. udělejte nejdřív třeba ze dvou malých jablíček a dosypávejte skořici, ať neuvaříte hodně jablek a pak nespotřebujete strašně moc skořice. Ve finále to vzhledově vypadá jako např. tenké perníky. Takže bych to třeba dozdobila bílou barvou.
|