Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

BLÍŽENCI - 1. část

Autor: cerven05 , 18.2.2005
Jestliže se vám stává, že v přítomnosti osoby ve znamení Blíženců máte pocit, že vidíte dvojitě, nemusíte si hned vyměňovat brýle. Jen si připomeňte, že Blíženci jsou znamení dvojčat, a proto má tato proměnlivá osobnost dvě stránky. Chvíli je vidíte, chvíli ne. Byla to láska, kterou jste na okamžik zachytili v tom měnícím se výrazu? Nenávist? Extáze? Inteligence? Idealismus? Lítost? Radost? Proměny pod vlivem planety Merkur jsou stejně fascinující jako psychedelická světla na diskotéce. Je těžké říci, kde končí realita a začíná iluze. Smísí se - a potom se zase oddělí.

Chcete-li tuto všestrannou bytost najít, vyžaduje to trochu předvídavosti. Jeden den je tu a příští den někde jinde. Zcela nečekaně. Blíženec dokáže měnit šaty, zaměstnání, milence nebo domov stejně rychle, jako mění svá rozhodnutí, což je zatraceně rychle. Chcete-li se o tom přesvědčit, nevyjdete z pohybu. Mohli byste zkusit knihkupectví. Rád se probírá knihami, protože k zjištění obsahu mu stačí krátké prolistování. Tito lidé také mají ten ohavný zlozvyk přečíst nejdřív poslední stránku. Jestli znáte Blížence, který někdy přečetl knihu od začátku do konce, aniž by se v půlce začal nudit, pošlete ho do muzea jako kuriozitu. Blíženci v knihách rádi přeskakují a tento způsob uplatňují i v jiných oblastech než čtení.

Určitě najdete pár Blíženců v rozhlasových stanicích, firmách zaměřených na styk s veřejností, vydavatelstvích, telefonních službách, automobilových salónech nebo reklamních agenturách - najdou-li si chvilku času mezi jednotlivými schůzkami. Setkáte-li se s touto rtuťovitou osobností, pečlivě ji studujte, i když budete vyčerpáni jejím sledováním. První věc, které si všimnete, je nervózní energie, která praská ve vzduchu kolem ní. Čas od času bude Blíženec hovořit zvolna, ale většina z nich mluví rychle. A všichni rychle poslouchají.

Muž či žena, Blíženec nemá moc trpělivosti s konzervativci a staromilci nebo s lidmi, kteří se nemohou rozhodnout, jaký mají na určité otázky názor. Blíženci vědí, jaké je jejich stanovisko, aspoň pro tuto chvíli.

Pokud Blíženec nemá konfliktní ascendent, je zpravidla štíhlý, čilý a nadprůměrně vysoký. Mnozí mají drobné, ostré rysy, jako kdyby byli vyřezaní do kameje. Najdete některé s hnědýma očima, ale většina má nádherné, křišťálově průzračné oříškově hnědé, modré, zelené nebo šedé oči, které těkají z místa na místo. Tito lidé nikdy neulpí pohledem na jednom předmětu více než několik vteřin. Jejich pozorné, nepokojné oči jsou často nejvýraznějším poznávacím znamením. Pleť mají spíš bledou, přesto se však snadno opalují a podle toho je v létě poznáme. (V zimě mají často ošlehané tváře od jízdy na lyžích.)

Vyzařuje z nich dychtivost, okamžitě projevují přátelství a jsou typičtí rychlými, ale ladnými pohyby. Vlasy mohou být světlé nebo tmavé nebo oboje - jakoby melírované. Dvojčata, vzpomínáte? Nos je většinou dlouhý a rovný nebo drobný - v každém případě dobře formovaný. Muži často trpí pleší (zřejmě v důsledku té velké aktivity mozku) a obě pohlaví mají obvykle vysoká čela.

Většinou je chyba pokoušet se připoutat Blížence k jednomu místu nebo k jedné myšlence. Vždycky je chyba vyprovokovat je k souboji v důvtipu, protože se s neobyčejnou lehkostí dovedou ze všeho vymluvit. Myslí rychle vestoje i v každé jiné poloze, dovedou být ostře satiričtí a jsou chytřejší než téměř všichni ostatní. Některým působí škodolibé potěšení vyvést z konceptu pomalejší mozky svými bleskovými duševními procesy.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2060 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.