Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Sýrové fondue po česku

Autor: Zuzi + Tadeášek 3.12.04 , 20.4.2005

Sýrové fondue po česku


 


20 dkg blaťáckého zlata


20 dkg primátora


2 dcl bílého vína


2 lžičky škrobu


česnek


 


Příloha:


čerstvé francouzské křupavé bagety (u nás je mají v Julius Mainlu)


vařená brokolice


černé olivy


rajčata



 


 


Ohřejeme bílé víno, přidáme rozmačkaný česnek.


Nesolíme (sýr je slaný dost).


Necháme rozpustit sýry.


V trošce vína rozpustíme škrob, přidáme a rychle mícháme do zhomogenizování.


 


Napichujeme přílohy (nakrájenou bagetu, brokolici, olivy, nakrájená rajčata), omočíme v sýrové směsi, jíme.


Dle chuti možno další přílohy (např. syrové barevné papriky, okurky, nakládané cibulky, vařený květák…..).


 



Varianta: Přímo do sýrové směsi je možno přidat nasekaná rajčata nebo žampiony apod.


 


Pozn. Při kojení používám od 4.měsíce k vaření i menší množství česneku.


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 417 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.