Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Středa 22.9.1999

Autor: Baruschka , 22.9.1999

Finito. Víceméně zabaleno máme už ze včerejška, ještě tam pak přihodíme nějaké to vínko. Čekáme, že nás každou chvíli vyhodí uklízečky a před sebou máme dlouhý dne. Ve 12 jsme opustili naše studio a s kuframa neskutečně těžkýma zamíříme k recepci. Naštěstí jede okolo jeden z těch šílenců v H100, kufry naloží a odveze i nás.


 


Představa těch 8 hodin je hrozná, ale skutečnost je ještě horší. Den se neskutečně vleče a vleče…Jdeme pomalu směrem k pláži, ale fouká a každou chvíli to vypadá, že bude lejt jak z konve, takže z pláže nic nebude L. Peťa potřebuje nutně po včerejšku vodu a polívku, takže se zastavujeme v restauraci „O Pedro“. Většinou tam bylo plno, takže je to snad dobrá restaurace.


 


Nezklamala. Dali jsme si polévku dne. Nevím, co to bylo, ale bodla J. Byla krémová, taková žlutá a plavali v ní šťavnaté zelené lístečky. Byla opravdu moc dobrá. Peťa si pak dal grilovaná žebra – super pošušňáníčko a já „salát domu“. To byl zeleninový salát a navíc přidané krabí tyčinky ve speciální omáčce. Taky moc dobré. Pak jsme šli ještě sbírat mušle a odebrat trochu písku jako suvenýr.


 


Tak jsme se tak nějak pořád poflakovali po okolí, které už jsme měli dávno prochozené, prostě hrůza. Na chvíli jsme zapadli do cukrárny – vafle, houska plněná vaječnou omeletou, pohár, koktejl, čímž se nám povedlo zabít zase trochu času. No a pak už jsme jen seděli na recepci, luštili stupidní křížovky a čekali na odvoz.


 


Konečně přijel maník a mohli jsme odjet do Fara. Do odletu zbývaly 2 a ½ hodiny, takže zase poflakování a sledování ciferníků (letištních samozřejmě J). Na letišti se k nám připojila jakási místní fenka a evidentně nás adoptovala. Petr jí chvíli drbal a ona se okamžitě položila na záda a se zvrácenou hlavou a blaženým úsměvem usnula u našich nohou (to jsme zrovna čekali na odbavení).


 


Ve 23:10 jsme konečně odstartovali. Mezipřistání v Malaze zase znamenalo hodinu čekání než natankujeme a než se nalodí další turisti a po tu dobu jsme museli opustit letadlo. Konečně jsme se odlepili i od španělské půdy a konečně nosili jídlo (kuře alá bažant s rýží)! Měla jsem totiž už hrozný hlad a navíc to bylo zase zpestření, protože při nočním letu není moc co pozorovat.


 


Přistáli jsme ve 4:45 SEČ a nejdéle nás zdrželo čekání na kufry. Venku už nás očekávali naši a bylo jasné, že je definitivně po dofče.


 


Bylo to krásné, bylo to akorát a máme v plánu se vrátit do Lisabonu – ale už bez auta a se zajištěným ubytováním J


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 491 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.