Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Jablkový koláč s karamelovým krémem

Autor: Terka a Martínek, 9.1.2005 , 9.9.2005

Těsto: 
25 dkg polohrubé mouky
25 dkg moučkového cukru
6 vajec
3/4 prášku do pečiva
1 dcl oleje
1 dcl vody
1kg strouhaných jablek, vanilkový cukr, skořice


Nádivka:
1 slazené kondenzované mléko
25 dkg másla


Postup:
Vejce s cukrem mícháme do pěny, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, vodu a olej. Na klasický vyšší plech položíme pečící papír a na něj nastrouháme nahrubo jablka, pokud jsou kyselejší, můžeme dochutit vanilkovým cukrem a skořicí. Na jablka nalejeme těsto a necháme péct. Upečený korpus vyklopíme z plechu a opatrně strhneme papír.


Mléko v uzavřené plechovce vaříme 2 hodiny (v papiňáku 1 hodinu) a úplně vychladlé je utřeme s máslem a hotový krém natřeme na vychladlý moučník. Můžeme zdobit Grankem nebo čokoládou.


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 551 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.