Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Smažený řízek z divočáka

Autor: Svetluska78 , 1.10.2005

1 kg kančí kýty
0,2l červeného vína
olej
hladká mouka
2 lžíce francouzské hořčice
3 vejce
mléko
mletý pepř
tlučený jalovec
špetka tymiánu
sůl


Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, které mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a odstavíme alespoň na hodinu do chladna. Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách. Pokud bylo zvíře starší je potřeba smažit minimálně 15 min.


Podáváme s bramborovým salátem nebo šťouchanými brambory.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 449 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.