Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

OPILÝ ISIDOR od Shedi

Autor: Polničková , 3.11.2005

Rozpis na cca 40 kousků


Těsto:
150g másla
150g cukru
4 vejce
1 lžíce kakaa
70g hrubé mouky
1/4 prášku do pečiva
120g vlašských ořechů
tuk a mouka na plech


1. vrstva:
200ml rumu (ano, to není překlep, opravdu dvě deci, Isidor musí být opravdu opilý)
1 vanilkový cukr
200g vlašských ořechů
150 - 200g cukru


2. vrstva:
4 vejce
1 lžíce kakaa
100g moučkového cukru
250g másla


Poleva:
100g 100% tuku
150g čokolády na vaření


Půlky vlašských ořechů na dozdobení


POSTUP:
1. Změklé máslo smícháme s cukrem a žloutky a třeme dopěny, potom přisypeme kakao a hrubou mouku s práškem do pečiva a rozemleté ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh opatrně vmícháme do těsta. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme rovnoměrně na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Potom necháme vychladnout.
2. Strouhané nebo rozemleté ořechy promícháme s rumem, cukrem a vanilkovým cukrem a tuto směs rovnoměrně natřeme na vychladlý plát těsta.
3. Vejce, kakao a moučkový cukr promícháme a vše utřeme v horké lázni. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Vzniklý krém namažeme na ořechovou vrstvu.
4. Čokoládu rozpustíme s tukem a vymícháme na hladkou polevu, kterou pak nalejeme na krém a necháme ztuhnout. Pak Isidora krájíme na malé kostičky a každou ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1280 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.