Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Vánoce v KÚ

Na Vánoce jsme se za dětmi prostě vetřeli. Jako vetřelci, protože paní sociální se nás před Vánoci snažila odbýt tím, že děti mají moc podnětů a dárečky dostanou z KÚ atd., primářce jsme se nedovolali, a tak jsme tam šli bez ohlášení.

Autor: Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta , 26.12.20052 roky 2 měsíce 3 týdny 6 dnů života dítěte
V KÚ po Štědrém dni nikdo nebyl. Tedy z těch, se kterými jsme dosud jednali. Pan vrátný nás neměl zapsané jako očekávanou návštěvu, ale naštěstí nedělal velké problémy. Děti jsme našli s jejich sestřičkou a jednou dobrovolnicí venku. Přivolaly nám Terinku a Nikoláska. Už poněkolikáté se nás před nimi optali, jestli si je "chceme vzít" a my jsme opět hledali vhodnou odpověď, kterou mohou slyšet i Terka s Nikim. Kdo ví, co se jim v hlavičkách motá, když se o nich takhle mluví v jejich přítomnosti.
Protože jsme jim chtěli předat dárečky, vzali jsme si děti dovnitř, což se neobešlo bez srdceryvné scény jiné holčičky, která chtěla za každou cenu taky s námi.
Ježíšek pro děti nechal pod naším stromečkem nějaké sladkosti ("Koko!" nadchnul se Niki), knížku, skládačku Krtečka a plyšové polštářky se zvířátkem, které jsem bohužel nestihla navonět mou a Pavlovou vůní, jak jsme plánovali, aby si děti na naše vůně zvykly. Dárečky předával Matýsek a byli jsme moc rádi, že nežárlil, ani nezáviděl a z každého rozbaleného dárečku se radoval stejně jako Niki a Terinka. Ještě chvíli jsme si s dětmi povídali, prohlíželi dárečky a zpívali koledy. Pak už se servíroval obídek, takže jsme se rozloučili a jeli za dalšími členy rodiny (za babi a dědou do Hradce). Bohužel až kdesi na dálnici jsme si vzpomněli, že jsme s sebou měli i foťák :-(

Zobrazeno doposud 179 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.